Drobne wypieki

Autor: Seibel Wilfried

Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN


  • Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
  • Stron: 300
  • Oprawa: Miękka

Opis produktu

Jak wygląda podział wyrobów cukierniczych? Czym różnią się wyroby z ciast francuskich od wyrobów z ciast półfrancuskich? Jak przeprowadzić kontrolę surowców oraz gotowych wypieków? Na jakie czynniki należy zwrócić uwagę, aby zwiększyć trwałość produktów cukierniczych i zmniejszyć ich podatność na psucie?
Drobne wypieki to produkty, które obok wyrobów piekarniczych stanowią podstawowy segment branży piekarniczo-cukierniczej. Książka stanowi wszechstronne opracowanie przedstawiające współczesne techniki produkcji wyrobów cukierniczych oraz ich podział ze względu na sposób wytwarzania.
W książce znajdują się informacje dotyczące m.in.:
podziału wyrobów cukierniczych
składników receptur i ich właściwości funkcjonalnych
zależności między ilością surowca a uzyskaną jakością produktu
procesu produkcji wyrobów cukierniczych
pakowania i przechowywania
analizy sensorycznej
określania wartości odżywczych
analityki wyrobów cukierniczych
Kompendium wiedzy cukierniczej - od składników receptur, poprzez przepisy prawa, procesy pakowania do oceny jakości gotowych wyrobów.

Szczegóły produktu

AutorSeibel Wilfried
isbn9788301184704
Wydanie1
wydawcaWydawnictwo Naukowe PWN
Liczba stron300
Językipolski
OprawaMiękka
Kod paskowy9788301184704
Rok wydania2016
PodytułTechnologia w cukierni
Wymiary15.0x23.5

Opinie o produkcie


{