Etos polskich przetwórców żywności

Wydawnictwo: Wydawnictwo Uniwersytetu Kardynała Stefana Wyszyńskiego


  • Wydawca: Wydawnictwo Uniwersytetu Kardynała Stefana Wyszyńskiego
  • Stron: 256
  • Oprawa: Miękka

Opis produktu

Etos zawodowy każdej grupy społecznej może być opisany na podstawie przeprowadzonej diagnozy środowiskowej. W jego skład wchodzą m.in. ideały. Dążenie do ich realizacji staje się rękojmią postępowania etycznego. W przypadku środowiska zawodowego przetwórców żywności takim postępowaniem jest dbanie o bezpieczeństwo żywnościowe.

Etyka wskazuje to, co powinno być realizowane ze względu na zaufanie społeczne. Wskazania te są zarazem problematyczne z uwagi na wymogi ekonomiczne, którym podporządkowanie się gwarantuje utrzymanie się firmy na rynku.

Szczegóły produktu

Wymiary16.3x23.3
wydawcaWydawnictwo Uniwersytetu Kardynała Stefana Wyszyńskiego
isbn9788380902268
Liczba stron256
OprawaMiękka
Kod paskowy9788380902268
Rok wydania2016
Językipolski

Opinie o produkcie


{