Jak to zrobić w kuchni?

Autor: Peterson James

Wydawnictwo: Vesper


  • Wydawca: Vesper
  • Stron: 432
  • Oprawa: Twarda

Opis produktu

?Gotowanie, jak każda inna profesja, opiera się na wielu fortelach. W Jak to zrobić w kuchni? opisuję swoje spostrzeżenia, sposoby na skrócenie czasu wykonywania kuchennych czynności i sekrety, które poznałem w ciągu czterdziestu lat spędzonych w kuchni. Starałem się przekazać tu wiedzę, którą nabyłem, prowadząc zajęcia dla studentów (a oni są w stanie popełnić każdy możliwy błąd) lub poznałem przez przypadek (podczas pracy w restauracjach, gdzie w podbramkowych sytuacjach po prostu trzeba szybko myśleć),albo też powoli uczyłem się, doskonaląc powtarzane latami techniki (w niektórych przypadkach działo się to dzień po dniu i rok po roku).
Ta zwięzła, ale bogata w treść książka jest podzielona na podstawowe działy, wypełnione podpowiedziami, jak pracować wydajniej. Można tu znaleźć pozornie oczywiste sugestie ? takie jak zakup fartucha, który łatwo zawiązać i rozwiązać ? ale i mnóstwo zaskakujących rad, na przykład dlaczego można wyrzucić garnek z podwójnym dnem i ruszt do mięsa. Jednak większa część tej książki poświęcona jest odpowiedziom na wszystkie te pytania, które złożyły się na jej tytuł ? począwszy od tego, jak nie spalić masła, jak panierować kotlety i przechowywać świeże zioła, aż po zagadnienie, kiedy powinno się zastosować wysoką temperaturę, a kiedy niską?.
? James Peterson

Szczegóły produktu

AutorPeterson James
Wymiary16.9x22.4
Język oryginalnyangielski
wydawcaVesper
miejscowoscCzerwonak
isbn9788377312728
Wydanie1
TłumaczeHelińska Ewa
Liczba stron432
OprawaTwarda
Kod paskowy9788377312728
Rok wydania2017
Językipolski

Opinie o produkcie


{