Technologia przetwórstwa mięsa w pytaniach i odpowiedziach

Autor: Olszewski Adam

Wydawca: WNT


Wydawca WNT
Stron364
OprawaMiękka

Opis produktu

Książka jest zbiorem pytań i odpowiedzi, wybranych i systematycznie zaprezentowanych, powiązanych tematycznie z podstawą programową kształcenia w zawodzie rzeźnik-wędliniarz.

Treść książki nawiązuje do wcześniej wydanego podręcznika pt.: ?Technologia przetwórstwa mięsa? dopuszczonego do użytku szkolnego, jest zgodna z aktualnym stanem wiedzy w zakresie technologii mięsa i uwzględnia w tej dziedzinie postęp techniczno-technologiczny. Pytania i odpowiedzi dotyczą m. in. takich zagadnień, jak podział żywca rzeźnego, obróbka i ocena poubojowa oraz uboczne artykuły poubojowe, charakterystyka wędlin, konserw, tłuszczów topionych, a także utylizacja odpadów pochodzenia zwierzęcego, gospodarka wodno-ściekowa, ponadto eksploatacja maszyn, urządzeń i stosowanie aparatury kontrolno-pomiarowej.

Książka jest adresowana do uczniów nowych szkół ponadgimnazjalnych kształcących się w zawodzie rzeźnik-wędliniarz, uczniów szkół o profilu przetwórstwo mięsne, słuchaczy kursów zawodowych o kierunku rzeźnik-wędliniarz oraz do pracowników przemysłu mięsnego.

Szczegóły produktu

AutorOlszewski Adam
miejscowoscWarszawa
Rok wydania2016
wydawcaWNT
Wymiary16.5x23.8cm
isbn9788320433661
Wydanie1
Kod paskowy9788320433661
Liczba stron364
Językipolski
OprawaMiękka

Opinie o produkcie (Dodano: 0)


{